Om ull

Om ull

Det största fördelen med ull är att den isolerar mot både värme och kyla. Ullen hjälper dig att hålla en perfekt sovtemperatur och du svettas mindre.


Ullen som används i våra täcke kommer från Tyskland och är tvättad/avfettad med naturlig tvättmedel, jonisk salt och natriumkarbonat (soda) i Belgien och allt enligt EU-s eko-certifiering, som innebär att våra ullprodukter innehåller inga farliga ämnen.


Öko-tex 100-certifierade produkter

Alla våra sängkläder i ull är märkta med Öko-Tex Standard 100. Tillverkningsfabriken använder Öko-tex bomull och ull  är märkta med Öko-tex Standard 100.


STANDARD 100 by OEKO-TEX® är ett globalt enhetligt och oberoende provnings- och certifieringssystem för textila rå-, mellan- och slutprodukter i alla bearbetningssteg samt tillhörande material.


Enligt lag förbjudna och kontrollerade substanser

Kemikalier som har kända hälsoeffekter men inte ännu är begränsade av lagen

Sammantaget går dessa krav långt bortom de lagliga kraven.

 


Hygieniskt och antiallergisk

I ullen finns det ett fett som heter “Lanolin”, det är ett naturligt fett som stöter bort fukt och smuts.

Det gör ullen till det renaste och torraste material som vi kan sova i. Den torra miljön gör att bakterier, svampsporer och kvalster inte trivs. Ull drar inte heller till sig damm.


Hjälper mot värk och smärta

Ullens fiber ger mikromassage under natten vilket tillsammans med rätt temperatur lindrar och hjälper mot stela leder, dålig blodcirkulation, reumatism, kramper, eksem, värk och smärta.


Skötselråd


Ull följer naturens egen lag och rensar sig själv. Genom att hänga ut ullen med jämna mellanrum till vädring ser ullen till att rensa sig själv från smuts och lukter. Man kan tvätta sina sängkläder av ull,  med max 40 grader och sköljningsvatten med samma temperatur som tvättvatten. Använd milt tvättmedel utan optiskt vitmedel och blekmedel, överdosera inte.